MENGEJUTKAN !! HANYA DENGAN BAWANG PUTIH, {{ VARISES }} HILANG SEKETIKA TANPA MENINGGALKAN KESAN !!

MENGEJUTKAN !! HANYA DENGAN BAWANG PUTIH, {{ VARISES }} HILANG SEKETIKA TANPA MENINGGALKAN KESAN !!

Gabungan dari semua bahan pada minuman semulajadi ini boleh berperanan sebagai ubat untuk pelbagai penyakit serta bahkan juga boleh detoksifikasi badan anda daripada toksin serta membunuh parasit.

urat timbul

Tersebut disini bahan paling utama dalam ubat semulajadi ini:

Halia

Halia, yang disediakan bagi kita sepanjang tahun di setiap pasar raya atau pasar, boleh bekerja keajaiban ketika datang ke kesihatan kita.

Halia telah dikenali selama lebih daripada dua ribu tahun sebagai ramuan ubat yang berkesan dalam merawat masalah pencernaan, mual, mabuk dan gas. Penyelidikan moden telah mendapati bahawa itu adalah berkesan dalam rawatan muntah, melindungi mukosa perut dan meningkatkan keadaan keradangan. Saya telah membincangkan manfaat kesihatan dari halia dalam artikel saya tentang cara menggunakan halia sebagai ubat.

Kunyit

Kunyit adalah anti-penuaan, antioksidan, anti-keradangan yang hebat rempah-rempah. Curcumin adalah zat ajaib, yang memberikan kunyit warna emas dan banyak manfaat kesihatan, telah dipelajari dengan baik selama beberapa dekad terakhir. Ia berfungsi sebagai antioksida kuat dan mempunyai sifat anti-radang dan antiseptik.

Kunyit adalah jam dikemas dengan nutrisi yang sihat, vitamin dan mineral dan sebatian yang kuat dan berkesan untuk mengubati pelbagai macam penyakit. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa kunyit mempunyai daya serap yang rendah dan metabolisme yang cepat yang menyebabkan relatif rendah bioavailabiliti dalam tubuh. Untuk meningkatkan bioavailabiliti dalam tubuh anda membaca artikel ini untuk maklumat lebih lanjut.

Kayu manis

Kayu manis adalah salah satu rempah-rempah kegemaran saya. Saya menggunakannya banyak untuk penyedap makanan dan saya benar-benar mencintai aroma manis. Apa yang baik tentang itu adalah bahawa hal itu tidak hanya bau dan rasanya enak, itu juga penuh khasiat ubat yang boleh menyumbang banyak untuk kesihatan anda. Apabila anda membeli kayu manis, memilih untuk Ceylon kayu manis yang merupakan best.Finally, itu adalah salah satu cara yang paling mudah dan paling lazat cara untuk memasukkan kesihatan semula jadi ke dalam diet anda.

Tambahan minyak kelapa dara

Kelapa adalah makanan yang dikemas dengan manfaat pemakanan berkat asam lemak jenuh rantai sedang mereka alami. Ini adalah lemak yang sama yang memberikan tambahan virgin coconut oil kemampuan untuk flush parasit dalaman. Ini mendetoksifikasi sistem anda dan boleh mencegah perkembangan parasit seperti cacing dan giardia. Banyak orang mencampur minyak ke smoothies atau minuman lain, tetapi boleh digunakan dalam banyak resipi yang berbeza.

Varises disebabkan oleh pelebaran pembuluh darah serta umumnya hal ini terjadi kerana kurangnya sukan dan gerak, makan makanan yg tidak sihat, duduk dan berdiri sangat lama. Varises seringkali terjadi di kaki dan jika telah sangat parah jadi bakal menyebabkan keradangan kritikal.

Inilah alternatif yang boleh digunakan untuk merawat vena pada kaki, bahan yang digunakan iaitu bahan semula jadi serta sangat mudah sekali untuk ditemui. Bahan itu iaitu bawang putih. Bawang putih berguna untuk memecahkan protein dalam tubuh serta mengedarkan secara rata keseluruh
tubuh.

Ambillah bawang putih sebanyak 5 ulas kemudian dicincang halus. Pakai 3 buah limau nipis. Dan jangan lupa sediakan 2 sudu minyak zaitun. Lantas masukan bawang putih yang sudah dicincang halus tadi dalam bekas yang bersih. Lalu jangan lupa memberikan perasan jeruk serta 2 sudu minyak zaitun yang sudah disiapkan. Setelah itu tutup rapat, diamkan selama 12 jam.

Selepas 12 jam, kocok terlebih dahulu sebelum dipakai. Lebih baik pakai saat malam hari, caranya tuang beberapa titis minyak ke tangan lalu gosokan pada kaki yang terkena varises. Setelah digosokan balut kaki yang menggunakan tuala bersih. Lakukan setiap malam hingga varises menghilang.

(Visited 14,005 times, 1 visits today)
loading...

One thought on “MENGEJUTKAN !! HANYA DENGAN BAWANG PUTIH, {{ VARISES }} HILANG SEKETIKA TANPA MENINGGALKAN KESAN !!

Comments are closed.