10 Khasiat Cuka Epal Yang Ramai Tak Tahu

10 Khasiat Cuka Epal Yang Ramai Tak Tahu – Cuka epal cider menawarkan pelbagai manfaat yang banyak, tetapi anda mungkin tidak tahu mereka semua. Dalam artikel ini kita akan membentangkan beberapa faedah cuka cider epal yang minum sebelum tidur boleh menawarkan kepada anda!

khasiat cuka epal

1. BERAT BADAN

Menurut banyak ahli sains dan pengajian, kekurangan tidur adalah berkait rapat dengan obesiti. Adalah orang yang lebih berat, lebih banyak ia cenderung untuk melaporkan masalah dengan tidur. ACV menghalang pengumpulan lemak. Cuka epal cider juga mengurangkan selera makan, kerana bahan dipanggil pectin yang membuat otak anda berasa lebih berpuas hati. Alih-alih sampai ke atas biskut tersebut atau bar coklat, Campurkan satu sudu teh cuka sider epal sebelum tidur dengan secawan air dan minum!

2. BERTAMBAH AKAN LENYAP!

Rasa pahit cuka epal cider terlalu merangsang saraf di tekak yang menyebabkan bertambah, jadi saraf “lupa” perlu hiccup. Hanya mengambil satu sudu teh organik ACV sebelum tidur dan menelan.

3. RAWATAN SAKIT TEKAK

Bakteria bertanggungjawab untuk sakit tekak tidak boleh berkembang dalam persekitaran yang berasid cuka epal cider yang mencipta. Jenis cuka ini mengandungi ciri-ciri antibakteria semula jadi. Menelan sudu teh cuka sider epal kira-kira sejam sebelum tidur. Setengah jam kemudian, menelan lagi sudu teh, kemudian lain sejurus sebelum melompat ke katil.

4. MELEGAKAN ALAHAN HIDUNG TERSUMBAT?

Sebotol cuka Sari epal mengandungi vitamin B1, B2, A dan E, serta kalium dan magnesium. Ini bekerjasama untuk mukus yang nipis dan membersihkan sinus. Campurkan satu sudu teh ACV dengan segelas air dan minum sebelum tidur untuk mendapatkan sedikit kelegaan pantas. 10 Khasiat Cuka Epal Yang Ramai Tak Tahu

5. RAWATAN ASID REFLUKS

Cuka epal cider mempunyai keupayaan untuk memulihkan keasidan perut. Campurkan satu sudu besar dengan segelas air dan minum sebelum tidur.

10 Khasiat Cuka Epal Yang Ramai Tak Tahu

6. MENGURANGKAN KEKEJANGAN KAKI WAKTU MALAM

Sakit yang tajam di kaki kebanyakannya disebabkan oleh kekurangan kalium. Cuka Sari epal mengandungi nisbah kalium yang akan memulihkan kira-kira badan anda sihat. Campurkan 2 sudu besar ACV dengan segelas air suam dan minum sebelum tidur setiap malam untuk mengurangkan kekejangan.

7. PENURUNAN GULA DALAM DARAH

Punca kedua yang paling biasa insomnia adalah tahap gula dalam darah yang tinggi. Cuka epal cider mengurangkan gula dalam darah dengan meningkatkan sensitiviti insulin. Ambil dua sudu teh cuka sider epal sebelum tidur setiap malam jika anda mempunyai masalah dengan tahap gula dalam darah yang tinggi. Jika anda sedang mengambil ubat untuk kencing manis, periksa dengan doktor anda sebelum menggunakan ubat ini. 10 Khasiat Cuka Epal Yang Ramai Tak Tahu

8. BAU MULUT

Jika anda bangun dengan rasa buruk dan bau di dalam mulut, banyak bakteria dalam mulut yang mungkin punca utama. Apple cider cuka akan membunuh bakteria dan memastikan mulut anda segar dalam sekelip mata.

Ambil satu sudu cuka sider epal sebelum tidur.

9. PENGURANGAN STOMACHACHE

Jika anda menghadapi masalah untuk tidur kerana stomachache, hanya Campurkan 1 cawan air suam dengan sudu teh cuka epal organik dan minum sebelum tidur. Ia akan membantu anda dengan kekejangan dan ketidakselesaan dengan gas.

10. PENCEGAHAN SENAK

Senak dan insomnia terikat bersama-sama. ACV pergaduhan loya dan kembung, serta asid refluks. Campurkan satu sudu teh cuka epal dan madu dalam segelas air suam dan minum 30 minit sebelum tidur.

Sumber: http://ourhealthyvision.com/drinking-apple-cider-vinegar-bedtime-will-change-life-good/

(Visited 1,469 times, 1 visits today)
loading...